Gândește-te că urmează să-ți sărbătorești ziua de naștere. Din câte știi tu, mai toți au auzit de ea, și dintr-un motiv anume, se fac mari pregătiri pentru asta.

E puțin diferit, e adevărat. Nu e doar o familie care așteaptă această sărbătoare. Sunt mai multe. Mult mai multe. Dar te gândești că dacă Moș Crăciun poate să viziteze toate familiile într-o noapte, poți și tu.

Așa. După cum spuneam, se împodobesc casele, ca la orice zi de naștere. Se pregătește mâncarea. Se taie chiar și porcul crescut de luni de zile, se curăță fiecare colțișor din casă. Cei mai mulți își iau și vacanță. Multă muncă și pregătire doar pentru o zi.

Și cum ziua ta este cea mai importantă zi a anului, invitații își cumpără chiar și ținute noi și bineînțeles, cumpără și cadouri. Și nu doar unul, ci mai multe. Dar asta nu te supără: cu cât mai multe, cu atât mai bine.

Surpriză… plăcută?

Acum imaginează-ți dimineața zilei tale de naștere. Ai primit câteva urări de bine și mulțumiri, dar aștepți cu nerăbdare sărbătoarea. Din păcate, nu te-a mai anunțat nimeni despre planurile din ziua respectivă, așa că te decizi să mergi să vezi ce se întâmplă.

Ai trecut pe la multe case și da, oamenii se distrează, se simt bine. Beau și mănâncă. Oare au uitat că e ziua ta? Sau te așteaptă să intri? Trebuia să ajungi mai repede? Să vii mai târziu?… Mergi mai departe și timpul trece. Iar de la geam îi vezi cum își dau cadouri. Unii altora. De ziua ta.

Ciudat, nu? Nu îți amintești să fi mers la o zi de naștere și invitații să-și facă cadouri între ei. Poate al tău e prea mare sau prea greu. Sigur e ceva deosebit. Te apropii de fereastră să auzi măcar care este adevărul. Ce ai omis. Oamenii se simt bine în continuare… Unii prea bine, și parcă devin prea veseli.

Dar nimeni nu pare să-ți simtă lipsa și ai trecut deja pe la câteva case. Pentru orice sărbătoare e nevoie de un sărbătorit, dar nimeni nu pare să știe că e ziua ta. Atunci, ce sărbătoresc?

Trebuie să te anunț că am făcut eu niște cercetări, și mulți dintre cei ce sărbătoresc această zi nici nu știu că e ziua ta.

Sărbătoare fără Sărbătorit

Acum, spune-mi… Cum ar fi? Ai fi dezamăgit, nu-i așa?

Așa se întâmplă cu majoritatea dintre noi în fiecare an de ziua Lui. Uităm pentru ce ne pregătim și ce sărbătorim. Suntem mult prea ocupați cu noi, cu mâncarea, cu porcul, hainele… și nu ne ajunge să fim cadorisiți doar o dată pe an, lucru care nu e un lucru neapărat rău, dar nu se cade să uitam să cadorisim Sărbătoritul.

Isus este motivul pentru care sărbătorim Crăciunul! Este ziua Lui! E frumos să ne pregătim pentru această minunată sărbătoare, dar să nu uităm de Sărbătorit!

I-am pregătit ceva frumos anul acesta. Pe lângă colindele pe care o să I le cânt, mi-am pregătit și inima. Știu că asta Își dorește cel mai mult. Inima mea. Și inima ta. Un cadou care nu costă, mai ales că El S-a dăruit pe Sine pentru mine, pentru fiecare dintre noi! Deși recunosc că nu meritam și nici nu merit un asemenea dar.

Crăciun fericit, Isus! Și fii binecuvântat!

Comments

comments