…în veac nu va vedea moartea.

Cuvântul lui Dumnezeu este adevărul. El ne deschide ochii inimii să vedem ce este bine și ce este rău. Spunem că „ne deschide” ochii și nu că „ne curăță” ochii pentru că noi, din fire, alegem răul, și oricât am intui binele, nu putem să îl alegem, iar pe calea lui Dumnezeu nu se ajunge din greșeală.

Cuvântul dă sens, dă valoare comparând toate lucrurile cu voia lui Dumnezeu și, deci, pe noi cu Isus Hristos. Un credincios autentic prețuiește Cuvântul, și înțelege că fără El este orb și dezarmat.

Îi spunem disciplină spirituală pentru că ne disciplinăm să rămânem concentrați pe Adevărul prin care știm că au fost făcute toate lucrurile și care are ceva de zis despre toate lucrurile, chiar dacă uneori ni se pare că nu e așa; ca un tub de oxigen, te înveți că de asta ai nevoie.

„Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii” – Evrei 4:12

„Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” – Psalmul 119:11

Isus este chiar Cuvântul întrupat; El este viu și aproape, iar relația cu El îți aduce împlinire și bucurie. Dacă vrei să ai sens și valoare, înțelege că Isus este tot ce ai. 

Căci Mielul [Isus], care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor” – Apocalipsa 7:17

Sursă imagine: aici

Comments

comments