Citirea de astăzi: Ioan 7-9 Cornilescu sau NTR; Psalmul 37 Cornilescu sau NTR

[Ioan 7:37-39]

În scrierea Evangheliei sale, apostolul Ioan a fost preocupat de două lucruri. El vrea să ne zidească credința în Isus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, și apoi, printr-o credință puternică în Hristos, să ne ajute să trăim o viață mai abundență.

Unii oameni au o înțelegere cu totul greșită. Ei cred că dacă merg mai puțin la biserică se pot distra mai mult. Astfel de concepții greșite ne fac să luăm multe decizii rele. Ioan ne arată că pe măsură ce ne apropiem mai mult de Hristos prin credință, viața noastră începe să aibă parte de mai multe binecuvântări.

În capitolele 5 la 12, Ioan ne dezvăluie incidente speciale din lucrarea publică a lui Isus. Aceste capitole sunt pentru toată lumea. În această perioadă a lucrării Sale, Domnul Isus îi invită pe toți să vină ca să audă ce spune și să vadă ce face. Acest lucru ne ajută să înțelegem mai bine cine este cu adevărat Isus Hristos și ce ne oferă El. Astăzi vrem să ne oprim asupra unei afirmații uimitoare pe care a făcut-o Isus Hristos. El spune că ceea ce poate face pentru noi este ceva ce trebuie să avem! Însă din cauza înțelegerii greșite foarte mulți creștini sunt indiferenți în această privință.

„În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare şi a strigat: «Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura». Spunea cuvintele acestea despre Duhul pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El. Căci Duhul Sfânt încă nu fusese dat, fiindcă Isus nu fusese încă proslăvit.” [Ioan 7:37-39]

Primul lucru pe care l-a făcut Isus a fost să identifice nevoia oamenilor: „Dacă însetează cineva…” Oamenii folosesc diferite băuturi care potolesc setea pentru o vreme. Mai mult, acestea potolesc doar setea fizică. Cei care L-au auzit pe Isus au știut că nu Se referă la setea fizică. El vorbea despre o mare sete care există în interiorul fiecărei persoane. Mulți oameni caută să fie tot timpul ocupați, astfel încât să nu simtă singurătatea și tristețea care sunt adânc înrădăcinate în viața lor. Unii fac aceasta stabilindu-și scopuri înalte în viață, cum ar obținerea unor diplome prestigioase. Alții se droghează. Iar alții apelează la imoralitatea sexuală.

Dar toate acestea sunt soluții groaznice, care ne lasă și mai însetați decât am fost la început. Fiecare compromis moral aduce mai multă durere și vinovăție. Oamenii au mari nevoi și sunt însetați, dar puțini sunt dispuși să recunoască aceasta.

Isus dă pe față tristețea inimii noastre pentru că vrea să aducă vindecare vieții noastre. Care este nevoia ta interioară profundă? Ai făcut recent suficientă liniște în jurul tău ca să poți auzi dorința reală a inimii tale?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți vezi propria nevoie. Apoi Domnul Isus îți spune: „Vino la Mine și bea!”

Când mergem la Isus trebuie să-I cerem iertare. Când Isus Hristos vorbește inimii noastre, atunci suntem conștienți de păcatele noastre și de consecințele acestora. Cere-I lui Dumnezeu să te ierte prin Isus Hristos. Acesta este motivul pentru care Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său să moară pentru păcătoși. El a venit să te ierte. Iertarea precede întotdeauna reînnoirea spirituală.

Apoi, când mergem la Isus, trebuie să bem din Hristos. Aici verbul „a bea” descrie procesul prin care ne deschidem inimile pentru lucrarea Duhului Său Sfânt în viața noastră. Cu cât Îi permitem să lucreze mai mult în viața noastră, cu atât mai mult vom găsi pacea și prezența Lui.

„În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului”, Isus a rostit cuvinte pe care niciun om nu le-a rostit până atunci și nici de atunci încoace. Numai Isus poate identifica rănile inimii noastre și numai El ne poate ierta de păcatele noastre cele mai întunecate. Numai Isus a murit ca să ia păcatele noastre pe cruce, prin moartea Lui. Numai Isus ne spune: „Vino și bea!” Isus potolește setea cu râuri de apă vie.

ȚI-E SETE?

Autor: Ionel Socaciu

Comments

comments