Poate am eu o un fix, o problemă cu anumite moduri în care se folosesc cuvintele. Poate. Şi poate am dreptate… Cine ştie?! Cunoaştem cu toţii urările de bine, expresiile folosite în zile speciale, de sărbătoare, la nunţi, botezuri, cumetrii, tăieri de moţ, examene importante şi chiar şi în viaţa de zi cu zi: “Multă fericire!”, “Casă de piatră!”, “La mulţi ani!”, “Să vă ţină!”, “Toate cele bune!”,  “Multă sănătate!”, “Numai bine!”, “Noroc!” “Succes!”  şi toate celălalte urări de bine standardizate, la care te poţi gândi. Chiar şi banalele “Bună seara!”, “Bună dimineaţa!”, “Bună ziua!”, pe care le folosim ca şi forme de salut, sunt de fapt urări de bine dacă stai şi te gândeşti puţin la cuvintele pe care le foloseşti. La noi, la ăştia pocăiţii, urările de bine folosesc limbaj spiritual: “Fii binecuvântat!”, “Pacea Domnului!, “Domnul să te binecuvinteze!”,  “Domnul să fie cu tine!”, “Multe binecuvântări!” etc

Întrebarea mea este: Când rostim cuvintele acestea de bine, ne dorim noi cu adevărat binele celuilalt sau, sunt doar nişte automatisme?

De unde vine fericirea?!  De unde vin binecuvântările, bucuria şi toate cele bune?! Pentru cine crede în Dumnezeu, răspunsul este “de la Cel de sus”, cel ce nu crede în Dumnezeu zice: “din interior”. Indiferent de credinţa fiecăruia, pentru ca “binele”, fericirea să fie în viaţa unuia, sunt implicaţi şi oamenii din afară.

Eu cred în Dumnezeu, şi mai cred că El acţionează pe acest Pământ folosind oamenii, pe fiecare dintre noi, pe mine şi pe tine, indiferent de forma fiecăruia de a crede şi a se relaţiona cu El, cu divinitatea.

Eu m-am întrebat şi îmi doresc să mă întreb zilnic, iar acum te provoc şi pe tine să te întrebi:

“Dacă pot ajuta şi eu ca ziua celui de lângă mine să fie bună?”

“Dacă pot fi eu binecuvântarea pe care i-o doresc mamei, prietenei, colegului?”

“Dacă în loc să rostesc nişte formalităţi aş da o îmbrăţisare?”

“Dacă pot aduce şi eu o parte din fericirea pe care i-o doresc celui mai bun prieten?”

“Dacă pot contribui cu o mică părticică la construirea succesului pe care îl doresc celui de lângă mine?”

“Dacă eu sunt răspunsul?!”

Comments

comments