Tiberiu Bulzan, pastor al bisericii Betania Oradea

 

Iată-ne în prag de referendum.

După lungi dezbateri și discuții, după ce s-a consumat atâta energie – atât de o parte, cât și de cealaltă – a venit și ziua acțiunii.

Ascultând în această perioadă ambele părți, am observat că au fost greșeli și de o parte și de cealaltă, la fel cum am găsit și argumente bune.

Nu mai contează acum tot ce s-a spus, întrebarea e ce vom face?

Unii văd acest referendum ca pe o mărturisire a credinței – prea mult spus, mărturisirea credinței înseamnă altceva și anume credința în Isus Hristos și în jertfa Lui. Alții îl văd inutil, alții ca fiind inițiativa unui partid și așa mai departe… în schimb, eu îl văd ca o ocazie de a schimba ceva în bine, e o oportunitate pe care toți oamenii de bine o pot fructifica. Cred că generația de acum trebuie să facă ceva pentru generația de mâine, fiecare generație se poate implica în generația viitoare. Nu e adevărat că generația activă trebuie să își rezolve problemele singură.

Adică e normal, nu ? Căsătoria e între un bărbat și o femeie, oricine orice ar spune… hai să ne uităm la cum au fost create lucrurile. Nu trebuie să crezi în nimic, până la urmă, ca să vezi care e normalul, doar trebuie să te uiți în jur. Toți “băieții veseli” sau “fetele” care spun altceva, sigur, trebuie iubiți, dar în dragoste trebuie și confruntați. Adică, uită-te puțin la cel din fața ta pe care spui că-l iubești (mă refer la îndrăgosteală) și e foarte evident dacă ești compatibil sau nu cu el.

Eu nu mă îngrijorez pentru că știu că toate lucrurile sunt controlate de Dumnezeu.

Știu că în aceste vremuri se ridică o biserică biruitoare care va dăinui indiferent de vremurile pe care le trăim. Ce frumos ar fi ca și tu să faci parte din aceasta biserică.

Așa că, fără stres, mă duc să votez, desigur: Da.

Comments

comments