Cu toții se întâmplă să avem conflicte, mai devreme sau mai târziu. Suntem oameni, percepem diferit realitatea și atunci e normal ca în anumite situații să avem perspective diferite asupra lucrurilor. Nu conflictele în sine sunt problema – ci felul în care le gestionăm.

O confruntare poate să îmbunătățească situația, sau să o dărâme de tot. De aceea, trebuie să avem grijă la cuvintele definitive pe care le rostim în dreptul oamenilor. Cearta trece, dar cuvintele rămân și, dacă nu avem grijă, acestea devin cuvinte ieftine care mai târziu ne costă scump. 

Dar de ce contează atât de mult ceea ce rostim?

Cuvintele sunt importante, pentru că ele au potențialul de a determina gândirea și atitudinea persoanelor din jurul nostru. Iar cum încă nu există buton de “undo” pentru cuvintele pe care le spunem, este important să le alegem înțelept. Uneori, chiar și tăcerea e mai prețioasă decât niște cuvinte fără valoare.

Cuvintele conțin în esența lor binecuvântarea și blestemul, având puterea de a marca inimile și viețile oamenilor. Ele cuprind în interiorul lor adevăr, potențial și sens. Aceleași cuvinte pot zidi ori desființa. De aceea, haideți să avem grijă la ceea ce rostim în momentele tensionate și să folosim cât mai multe cuvinte de încurajare și binecuvântare în orice moment, amintindu-ne mereu că sursa cuvântului este chiar El.

La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. Ioan 1:1 (NTR)

Sursă foto

Comments

comments