Mica 3:1-2 – „Am zis: „Ascultați, căpetenii ale lui Iacov și mai mari ai casei lui Israel! Nu este datoria voastră să cunoașteți dreptatea? Și totuși voi urâți binele, și iubiți răul, le jupuiți pielea și carnea de pe oase!”

Auzim tot mai des referire la starea lucrurilor și a vremurilor pe care le trăim. Unii spun că nu se poate mai rău, alții că-i din ce în ce mai rău! Unii văd totul negru și negativist, alții îi urmează cu păreri despre ce și cum s-a întâmplat. Ne place să găsim cauzele pentru care lucrurile sunt așa și mai puțin soluțiile. Dar mai ales ne place să găsim persoanele vinovate pentru starea asta… după principiul: oricine, numai noi nu!?

Se pare că și pe vremea aceea aveau probleme, la fel ca și azi. Nu merge să ai cunoașterea, dar să acționezi împotriva ei! Interesant că proporționalitatea dintre cunoaștere și acțiune aduce sentimente contradictorii: bucurie, frustrare, împlinire, goliciune sufleteasca etc. în funcție de raportul dintre cele două. Cunoașterea este cumva o datorie, dar și acționarea pe baza ei este tot o datorie! Că altfel ajungem să avem vremurile de care ne tot plângem.

Astăzi suntem în această stare pentru că toți cunoaștem dreptatea, dar acționăm împotriva ei, în funcție de cum ne dictează interesul! Haideți să ne pocăim de asta! Că de ce-i El în stare când noi ne întoarcem la El, nu ne putem imagina!

Comments

comments