E-un frig afară, de avem speranță la zăpadă de Crăciunul acesta și-n oraș! Și nu mai e nici o îndoială: iarna și-a intrat în drepturi. Decembrie este cea mai așteptată lună a anului, poate și de aceea trece cel mai repede, ca-ntr-o clipire de pleoape!

Cum să te bucuri de ea pe deplin? Sunt câteva principii generale, care se pot aplica în orice lună, și, cu precădere, în decembrie se potrivesc de minune.

  1. Nu irosi timp. E cea mai mare pierdere, pentru că e ireversibilă. Și oricum te-ndrepți spre clipele de bilanț de la final de an. Răscumpără vremea! Cândva vei dori să dai timpul înapoi spre ziua de azi să poți face alegeri bune; fă-le azi!
  2. Gândește-te la alții! Prea des oamenii se preocupă doar de ale lor! Îți știi prea bine problemele, apele în care te scalzi, și dacă tot nu le-ai dat până acum de capăt, fă o pauză. (Recent am descoperit cât de bune pot fi pauzele!) Uită-te în jur și observă-ți semenii! Încearcă să le arați prețuire!
  3. Oferă daruri! Cadourile simbolice sunt cele mai potrivite. Nu prețul le dă valoare, ci intenția, gestul, inima. Faptul că te-ai gândit la aproapele tău, la ce îi place sau ce l-ar bucura. Caută să surprinzi! Dăruiește celor de la care nu ai așteptări să primești și tu. Rupe lanțul acesta al obligațiilor, de notăm în caiete cui trebuie să dăm, cât.
  4. Odihnește-te! Da, ia timp pentru tine și sufletul tău. Mai mult decât toată curățenia și toate prăjiturile, ia-ți timp de odihnă. Așa vei putea sărbători, te vei putea bucura de tot parfumul de sărbătoare!
  5. Creează amintiri frumoase! Stai aproape de cei dragi, prețuiește-i! Creați-vă tradiții de familie, colindați împreună. Râdeți împreună, mergeți să vedeți luminițele!

Dar dincolo de toate, nu uitați că Decembrie e special din cauza Nașterii lui Cristos! Asta vom sărbători! Nu vă mulțumiți cu mai puțin!

Sursa foto, aici.

Comments

comments