Nu mai încape nicio îndoială. Să fii om nu e lucru ușor.

Trebuie să porți de grijă multor responsabilități — iar cu multe dintre ele nici nu știi cum ai ajuns să fii încălțat. Aia e—te vei obișnui să te trezești dimineața, să-ți pui șosetele în picioare, ca un om mare, și să îți umfli pieptul pentru ziua care-ți stă înainte.

Dar modul ideal de a trece cu bine prin văi și dealuri, și prin tot felul de circumstanțe, este de a-ți găsi un colț de rai, chiar în locul în care te afli. Asigură-te că este întotdeauna o constantă în viața ta, ceva (sau Cineva), la care poți să te întorci de fiecare dată când simți că ți-e greu să fii om în lumea asta ciudată. Acea Persoană imună la schimbare, care rămâne mereu valabilă și prezentă. Indiferent de ce ai putea să-I aduci, El să nu plece nicăieri.

Orice colț de rai creat în afara Lui va eșua, într-un final. Îl vor năpădi îngrijorările și apăsarea zilelor nu-atât-de-bune, și va ajunge o grădină neîngrijită în care nu vei vrea să-ți petreci nici măcar un minut. Cu El, însă, n-are cum să nu-ți fie bine. N-are cum să nu se transforme diminețile într-o dulceață, iar responsabilitățile să nu fie mai ușor de purtat.

De aceea, caută-L. El promite să se lase găsit și să fie Prieten bun, Tovarăș de cafea, și Domn în toate. Cu așa Călăuză, se înfruntă viața mai cu spor!

Credit foto: Jørgen Håland on Unsplash

Comments

comments