Dragostea. Un subiect tot mai controversat pe zi ce trece. Un sentiment căruia i-am atribuit atâtea fețe de-a lungul istoriei, încât astăzi, marea majoritate dintre noi îl identificăm în mod greșit, în lucruri care nu au absolut nimic de-a face cu dragostea adevărată.

Există totuși un exemplu suprem, o definiție perfectă a dragostei – Dumnezeu Însuși. Biblia descrie această dragoste tocmai pentru ca oamenii să nu o confunde și să nu se lase amăgiți de falsele exemple din lume. Practic, Dumnezeu ne oferă o mică descriere a ceea ce este El.

„Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,  nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.“ – 1 Corinteni 13:4-7

Responsabilitatea noastră

Fiecare dintre noi ar trebui să dăm dovadă de o astfel de dragoste. Dumnezeu nu ne-a lăsat aceste versete doar pentru a ne informa sau pentru a ne recomanda cum să iubim. Cuvintele aceastea ne-au fost lăsate pentru a ne impune un mod de viață. Ne vorbesc despre felul cum ar trebui să ne iubim aproapele, chiar și când acesta ne greșește. De altfel, când iertăm, iubim; iar când iubim, Lumina Lui strălucește peste noi.

Dacă ar fi să comparăm un oraș cu un organism, străzile ar fi vasele de sânge, iar ceea ce le dă viață ar fi dragostea, asemenea sângelui în corpul uman. De ce comparația asta? Pentru că acum mai bine de 2000 de ani, Dragostea a sângerat pentru noi toți și a schimbat astfel lumea. Ar fi păcat să îi privăm pe ceilalți de o asemenea dragoste.

Sursă foto aici.

Comments

comments