Citirea de astăzi: Luca 21-24 – Cornilescu sau NTR

Luca 22:24-27

Vedem în evanghelii o situație care este foarte actuală și în timpurile noastre: „Cine să fie cel mai mare?“. Privind din perspectiva societății în care trăim, aceasta este gândirea și mersul lucrurilor de fapt, să fiu eu cel mai mare și să pot conduce. Însă Domnul Isus ne învață un adevăr care este atât de bine venit pentru cei din jurul nostru, începând din familie, biserică, societate.

Uitându-ne la un exemplu firesc, de exemplu, la un grup care merge într-o excursie, oameni mari și copii, pe cine am considera cel mai mare între ei? Nu pe acel ce poate să ducă cele mai multe bagaje, chiar și a altora (a celor mai mici)?

Așa după cum ne-a învățat Domnul Isus, să fim o binecuvântare pentru de cei din jurul nostru, pentru semenii noștri, ca aceștia să slăvească pe Dumnezeu pentru faptele noastre bune și să aibă curaj și îndrăzneală să fie ca noi. Trăind astfel, lumea aceasta va arăta mai frumos, iar în cer ne va aștepta o răsplată.

Haideți să nu pierdem ocaziile de a ne strânge comori în ceruri și de a fi un sprijin și o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, prin faptele bune pe care le-a pregătit Domnul pentru noi mai înainte să umblăm în ele.

Fiți dar o binecuvântare și azi pentru cei de lângă voi.

Autor: Eugen Ghiurău

Comments

comments