Citirea de astăzi: Judecători 4-6 Cornilescu sau NTR; Psalmul 56 Cornilescu sau NTR

„Vrăjmasii mei dau înapoi în ziua când Te strig: știu că Dumnezeu este de partea mea. Eu mă voi lăuda cu Dumnezeu, cu cuvântul Lui, da, mă voi lăuda cu Domnul, cu cuvântul Lui. Mă încred în Dumnezeu si nu mă tem de nimic: ce pot să-mi facă niste oameni? Dumnezeule, trebuie să împlinesc juruinţele pe care Ţi le-am făcut; Îţi voi aduce jertfe de mulţumire. Căci mi-ai izbăvit sufletul de la moarte, mi-ai ferit picioarele de cădere, ca să umblu înaintea lui Dumnezeu, în lumina celor vii.“ [Psalmi 56:9-13]

„Ce pot să-mi facă niște oameni?”, spunea David așa de frumos în psalmul 56. David nu își punea destinul și speranțele în seama oamenilor, ci în brațul Dumnezeului pe care el l-a urmat de-a lungul vieții sale.

Credincioșia sa a avut ca și consecință puterea Sa de grijă, David știind că Domnul era de partea sa în toate confruntările sale.

Ați putea spune că Domnul reciprocizează credincioșia pe care David și-o pune în El! Dar ce măreț e acest Dumnezeu a cărei dragoste față de noi există indiferent de devotamentul nostru față de El. Iar David e conștient de toate beneficiile pe care o viață alături de Dumnezeu i-o aduc, cum că i-a salvat sufletul de la moarte și i-a dat oportunitatea să umble înainte lui Dumnezeu, în lumina celor vii.

Iar cu Dumnezeu toate sunt posibile. În fața unui asemenea Dumnezeu, care a creat întreg universul, cine ar putea oare să se împotrivească? Cine ar putea oare să-i spună nu? Căci nimic nu este înafara puterii Lui, iar totul se întâmplă la cuvântul Său, potrivit voii Sale. Iar împreună, protejat de un asemenea Dumnezeu măreț, întrebarea lui David este legitimă și adevărată pentru fiecare dintre noi: „Ce pot să-mi facă niște oameni?

Comments

comments