E Săptămâna mare, e momentul în care trebuie să ne căutăm locul în Sărbătoare. Dincolo de oferte, de straie noi, de curățenie și prăjituri, există un loc aparte al fiecăruia: de-o parte sau de alta a mulțimii, va scanda puternic fie vocea, fie tăcerea noastră. E un timp al frământării decisive.

Chiar la începutul Săptămânii mari, Hristos a căutat rod în măslinul înfrunzit. Nu a găsit. Apoi mulțimea-și căuta Răscumpărătorul, și-n loc de măreția unui conducător au găsit smerenia venind spre ei, călare pe un măgăruș. Fariseii căutau un motiv să-L acuze, pe urmele minunilor Sale, voiau a-l găsi pe Bartimeu să le spună el cum a fost cu vindecarea; să-o nege. S-a căutat un loc în odaia de sus, un măgăruș, cine va întinde primul mâna-n blid, cine va veghea, cine se va lepăda, cine va fugi și cine va sta până la capăt alături de Domnul. Iuda i-a căutat pe preoți, iar aceștia i-au numărat arginții. Pilat căuta adevărul, dar a găsit un lighean în care s-a spălat pe mâini; soldații au vrut să afle pe cineva să-i ducă crucea, apoi o piatră mare să sigileze mormântul. Duminica dis de dimineață, femeile îl căutau pe Cel viu între cei morți, iar apoi Hristos cel înviat și-a căutat ucenicii în spatele ușilor ferecate.

E Săptămâna Mare a căutărilor. Stai o clipă de analizează ce ai dori să afli; ce simți că ai pierdut. Nu căuta în locuri moarte viața, treci pe la crucea lui Isus, pleacă-ți genunchiul!

Caută să-ți împodobești sufletul cu smerenie ca să te găsească El. O va face, oricât de tari ar fi ușile încuiate care te zăvorăsc. Stai autentic în Sărbătoare, stai aproape de El. Rememorează drumul Lui și cu siguranță va arăta altfel și drumul tău!

Sursa foto, aici.

Comments

comments