Realitatea

Gălăgie, străzi aglomerate, oameni alergând de colo-colo atât de preocupați de propriul lor program încât nu mai au timp nici să îl obseve pe aproapele lor care are nevoie de ajutor sau să înalțe o rugăciune către Dumnezeul pe care L-au uitat de mult. Zile caracterizate de incertitudine și o lume tot mai străină de toate acele lucruri nevăzute care contează cu adevărat, o lume gata să se prăbușească zgomotos de pe înălțimile pe care s-a cățărat singură.

Pare un scenariu cunoscut, nu-i așa? Dar nu este prima dată în istorie când un imperiu este gata să se destrame. Oamenii care înțeleg implicațiile fragmentării iminente analizează situația, observând efectele. Unii se bucură, alții privesc îngrijorați, în funcție de tabăra în care se află. Alții care nu sunt afectați în niciun fel, trăiesc în continuare liniștiți. Doar rămășița credincioasă se mai roagă încă, încredințându-și viitorul necunoscut în mâna Dumnezeului atotștiutor.

Istoria

Se spune că cei ce nu cunosc istoria sunt condamnați s-o trăiască din nou. Și vedem cum istoria se repetă în zilele noastre. Privind în cărțile marilor proroci, vedem cum Ierusalimul trece prin perioade critice, prăbușindu-se sub povara propriilor păcate. Dar oare care a fost atunci soluția lui Dumnezeu pentru a izbăvi o lume care se dărâma?

Unii ne-am fi așteptat ca schimbarea să înceapă de sus. Cumva, împăratul să conștientizeze direcția greșită în care se îndrepta poporul și să-l cheme la pocăință. Sau preoții și leviții să îndemne oamenii să se întoarcă la Dumnezeu. În schimb, pe străzile Ierusalimului se auzea doar glasul prorocilor care strigau:

Caut printre ei un om care să înalţe un zid şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţară, ca să n-o nimicesc, dar nu găsesc niciunul! (Ezechiel 22:30)

Cutreieraţi uliţele Ierusalimului, uitaţi-vă, întrebaţi şi căutaţi în pieţe, dacă se găseşte un om, dacă este vreunul care să înfăptuiască ce este drept, care să se ţină de adevăr, şi voi ierta Ierusalimul. (Ieremia 5:1)

Atât? Un simplu om, pentru ca păcatele unei cetăți întregi să fie șterse?! Într-adevăr, Dumnezeu nu a cerut nici o persoană de un anumit rang, sau de o anumită vârstă. El a căutat doar o inimă sinceră, un om neprihănit care să stea în spărtură. Un om prin care să poată aduce izbăvirea.

Răspunsul

Cred că aceasta e soluția de care avem nevoie. Istoria nu a fost scrisă de gloată, ci de oameni-cheie, care au ridicat mulțimea. În vremuri în care totul se prăbușea și oamenii și-au pierdut orice speranță, Dumnezeu își pregătea izbăvirea.

Parcă aud și astăzi ecoul glasului Său: Caut un om! 

Dumnezeu caută oameni care să stea în rugăciune. Oameni care să Îl iubească și care să fie dispuși să sacrifice lucrurile trecătoare ale acestei lumi pentru împlinirea planului Său. El caută oameni care să creadă necrezutul, care să cunoască Biblia și să Îl creadă pe Cuvânt.

El caută și astăzi oameni care sunt gata să iasă din mulțime. Oameni care nu și-au compromis principiile de dragul spiritului de turmă, care au rămas integri și atunci când nu-i vede nimeni, și oameni care și-au mărturisit păcatele și cred în mântuirea Lui! Oameni care asemenea lui Daniel, au ales să nu se spurce. Atunci când ai mâinile curate, nici chiar groapa cu lei nu te sperie, pentru că Îl cunoști pe Dumnezeul tău și ai o credință de neclintit.

El caută un om. Vrei să fii tu omul acela?

Comments

comments