Știi cum e să citești un text și să te gândești la persoana care a scris ? Ce vârstă avea când a scris ? Ce fel de oameni încearcă (dacă pare că încearcă) să impresioneze ? Uneori, întrebări de genu nici nu îți mai vin în minte pentru că ceea ce citești e prea relevant, prea puternic, prea bun. Ești atât de fascinat, încât mesajul pare a fi o revelație. Încă nu am terminat-o, dar pot să spun că până acum Dumnezeu mi-a vorbit prin cartea lui Joseph M. Stowell.

 

“Așa cum a remarcat cineva, un credincios prins în propria cursă devine lipsit de umor, unul care face pe sfiosul, rezervat în a-și manifesta afecțiunea, incapabil să fie mulțumit cu sine, reprimat, inhibat, bosumflat, critic și necruțător.”

“Creștinismul nu este la urma urmei ceea ce facem, ci, înainte de toate și mai presus de orice, este ceea ce a făcut El pentru noi. Nu este ceea ce devenim, ci este ceea ce a devenit El pentru noi. Astfel, toate lucrările noastre bune și întreaga noastră slujire pentru El nu sunt obligații, ci mai degrabă ocazii pentru noi de a ne exprima dragostea și mulțumirea pentru minunăția harului Său față de noi. A face tot ceea ce facem ca un răspuns mai degrabă decât un ritual este esența limbajului dragostei lui Isus.”

“Fariseii nu au fost de la început băieți răi. Ei au fost motivați de o dorință sinceră de a-I fi pe plac lui Dumnezeu. Dar ei s-au amăgit pe ei înșiși, crezând că o religie centrată în jurul omului ar satisface cumva cerințele divine. Aceasta explică disprețul lor vehement față de păcătoși. În fața judecății lor, păcătoșii aveau al doilea loc după vameși (colectorii de taxe ai zilelor lor). Nu aveau nici o calificare pentru a trăi în rândurile lor: ei erau scoși pentru totdeauna din sfera societății răscumpăraților lui Dumnezeu. Aceeași cursă ne pândește și pe noi, astăzi. Iar singura cale de a ne păzi să cădem în ea este să fim conștienți de minciunile care ne atrag în această cursă. Există cel puțin patru curse ale fariseismului care amenință dragostea noastră pentru Isus.

1.Cu cât devenim mai buni, cu atât vom fi mai impresionați de noi înșine.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Sursa foto aici

Comments

comments