Ce poate însemna bunătatea într-o lume ca cea de acum? O lume în care toți consideră că bunătatea înseamnă slăbiciune, pe când ea reprezintă adevărata valoare a unui om. Înseamnă smerenie, un suflet pur, curat, sincer și o mână gata să fie întinsă pentru cel căzut.

Bunătatea este o floare, este o esență a vieții morale și semn că suntem rupți dintr-o lume nepământeană.“ Bunătatea vine de la Dumnezeu, fiind și una din roadele Duhului Sfânt. Suntem noi conștienți că a fi rupți dintr-o lume nepământeană înseamnă unicitate, înseamnă a trăi într-o lume opusă celei fără Dumnezeu?

„Ceea ce face farmecul unui om este  bunătatea lui“ (Proverbe 19:22). Ce-ar fi să învățăm să facem un bine persoanelor din jur fără a cere ceva în schimb?! Alergăm să facem favoruri altora doar pentru a beneficia și noi la rândul nostru de ele. Bunătatea înseamnă dăruire fără așteptare!

Bunătatea înfrumusețează caracterul unei persoane. A fi bun înseamna a fi folositor altora, a te pune la dispoziția lor. Este dragostea care se manifestă în lucrurile mici și neînsemnate. Lumea așteaptă de la noi mai mult decât niște vorbe goale, lăudându-ne mereu cu cât de buni suntem. Oamenii așteaptă să vadă în noi practică, nu doar teorie, și un exemplu pe care mai apoi să îl poată urma.

Te-ai întrebat vreodată dacă are sens să oferi bunătate celor din jur? Pot spune din toată inima un mare DA! Ea e zâmbetul cel mai frumos și cerul cel mai strălucitor! Întinde-ți razele bunătății spre cei din jurul tău, iar apoi nu vei mai plânge că cerul vieții tale e veșnic noros!

Nu este mai mare satisfacție decât să vezi că un om surâde pentru simplul fapt că gestul tău nesemnificativ i-a atins sufletul. Bucuria de pe chipul lui și sinceritatea cu care îți spune Mulțumesc! face toți banii!

Sursă foto: aici

Comments

comments