Nu v-ați întrebat niciodată care sunt trăsăturile care alcătuiesc înțelesul cuvântului persoană? Când te gândești la tine ca și persoană, te gândești la trup? Nu cred. Mi-a rămas în minte o idee pe care am citi-o recent care zicea că dacă mergi la o înmormântare și te uiți la trupul care zace înaintea ta fără viață, nu poți să zici că te uiți la o persoană, ci pur și simplu privești un trup mort.

Deci, faptul că ai un trup nu te face automat persoană, ci mai degrabă ceea ce este dincolo de el. Emoții. Voință. Intelect. Sentimente. Acestea sunt doar câteva trăsături a ceea ce numim noi persoană și sunt niște trăsături care ne definesc personalitatea.

De multe ori ne oprim la cât putem percepe cu ochii și uităm să privim la ceea ce este veșnic în noi. Și suntem așa obișnuiți să facem asta cu tot ce este în jurul nostru, mai ales cu oamenii, că nu putem ajunge, de multe ori, la esența lucrurilor, sau ni se pare greu să relaționăm fără să privim exteriorul.

Și pentru că Dumnezeu nu este fizic în viața noastră, ne este greu să ne raportăm Lui, și prea ușor să-L uităm. Dar Isus nu a lăsat un gol după El, ci a trimis persoana Duhului Sfânt să fie cu noi. Nu a rămas în trup, dar a rămas ca persoană. Mare har. Și noi uităm să profităm de lucrul acesta.

Uităm să-L căutăm ca persoană, ca și cineva cu care putem relaționa, și mai degrabă Îl privim pe Dumnezeu ca ceva distant, pentru că El este în cer (undeva foarte departe) și noi aici, sau poate Îl privim ca pe cineva din trecut (de acum două mii de ani), când de fapt, El trăiește în prezent și se manifestă în persoana Duhului Sfânt.

Vrem să-L cunoaștem pe Dumnezeu și să ne apropiem de El, și facem asta. Citim din Biblie, ne rugăm. Și este un lucru foarte bun. Dar să nu ne oprim aici. Dumnezeu este un Dumnezeu complex. Tată. Fiu. Duh Sfânt. Azi mi-am dat seama că L-am cam uitat pe El ca Duh Sfânt, sau poate nu L-am cunoscut așa. Și tot azi iau decizia să-L descopăr așa. Mă bucură faptul că El se lasă cunoscut, și îi zic: Bună, Duhule Sfinte!

Sursă imagine: aici

Comments

comments