Împreună cu viața care ți-a fost dată, ai primit și anumite daruri spre adminstrare. Calități de care te vei folosi de-a lungul vieții tale.

Într-o lume așa de dinamică, timpul este valoros. Stresul este omniprezent, iar maximul îți va fi mereu cerut. Într-o astfel de lume, ceilalți vor avea așteptări privind viața ta și reușitele tale.

Sincer, așteptările ne omoară. De multe ori suntem sub presiunea așteptărilor celorlalți; iar oamenii obișnuiesc să fie mai aspri cu alții decât cu ei înșiși, inconștienți de efectul nociv al acestui fapt. Un om dărâmat psihic se vindecă mult mai greu decât unul copleșit de oboseală fizică.

Înainte de a fi dărâmat de glasul lumii, trebuie să înțelegi că în primul rând e important să ai așteptări proprii în ceea ce te privește. Dumnezeu te-a înzestrat cu felurile talente, pe care ești chemat să le folosești. Timpul care îți este dat trebuie întrebuințat într-un mod folositor; iar eșecul trebuie să-ți fie cel mai mare învățător în această perioadă.

Eșecul poate te va demoraliza, te va prostdispune, te va face să te îndoiești de propriile-ți capacități. Sub durerea eșecului, vei fi tentat să îți cobori așteptările. Îţi cobori standardele ca să nu mai fii dezamăgit şi aşteptările scad astfel încât eşecul să nu fie posibil. În final, totul ajunge să fie extraordinar de uşor de realizat, dându-ţi astfel satisfacţie personală. Dar aceasta e cea mai mare greşeală ce o poţi face!

Satisfacerea aşteptărilor uşoare nu consumă energie, îţi oferă satisfacţie rapidă, şi e şi cea mai mare dovadă de laşitate de care ai putea da dovadă. Coborârea aşteptărilor şi standardelor pe care le ai cu privire la tine indică faptul că nu vrei să lupţi, preferi confortul de acum în detrimentul împlinirii de după.

Dovedești că ești un om al momentului, şi nu un vizionar al propriului destin. Aşteptările tale modeste corelate cu lenea te vor condamna să trăieşti mediocru. Nu vei împlini nimic măreț dacă nu vei fi dispus să-ți impui și să te ții de aşteptări înalte.

„Plugarul aşteaptă roada scumpă a pământului, şi o aşteaptă cu răbdare până primeşte ploaie timpurie şi târzie.” – Iacov 5:7

Perseverează în aşteptare şi fii consecvent. Nu fi laş în a-ţi urma convingerile şi fii convins că prin efortul tău şi prin lupta ta nu doar că vei învinge, ci şi vei culege răsplata eforturilor tale!

S-ar putea să nu vezi roadele imediat, dar avem datoria nu să fim mediocri prin laşitatea noastră, ci dimpotrivă, „Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni”. Cu cât mai mare încercarea/aşteptarea, cu atât mai mare răsplata. Fii tare şi luptă!

Sursa imagine: aici

Comments

comments