Geneza 25:11 – După moartea lui Avraam, Dumnezeu a binecuvântat pe fiul său, Isaac. El locuia lângă fântâna „Lahai-Roi”.

Toți am trecut la un moment dat în viață, în special în perioada adolescenței și ulterior când, cel puțin, ne-a trecut prin cap: cât mai trebuie să ascult de părinți? Cam până la ce vârstă mai trebuie să…? De obicei când vrem să scăpăm de ceva, căutăm limitele – până unde, până când…?

Putem citi versetul de mai sus și pasajul și să pierdem esența pentru că citim din perspectiva locului în care suntem. Unora li se pare normală ascultarea lui: „că doar i-a lăsat bogății”. Alții: „ce bleg, n-o făcut nimic toată viața, normal că merge cu ce-i mai ușor”. Amândouă aceste păreri sunt contrazise de cel puțin 2 lucruri.

Primul. Uită-te unde spune că trăia Isaac. Știi ce înseamnă Lahai-Roi? … „Tu ești Dumnezeul care mă vede”. Isaac a urmat calea legământului tatălui său pentru că știa că este Cineva care îl vede și după ce tatăl lui va fi de multe plecat din această viața. El l-a urmat pe Dumnezeul tatălui său Avraam pentru că-l cunoștea și L-a ales ca Dumnezeul lui.

Al doilea. Când au venit testele și au venit, El a mers înainte. Nu s-a dat bătut. El avea convingeri personale, nu convingerile tatălui său. Așa că în loc să iei în derâdere convingerile tatălui tău, mai bine roagă-te ca Dumnezeu să pună în tine convingeri care să te țină treaz, tare și neclintit în fața testelor, în umblarea ta cu El.

Nu desconsidera sfaturile tatălui tău sau a mamei tale. Există binecuvântare în ascultare!

Comments

comments