La prima vedere, alăturarea celor două nume pare a fi deplasată, dar nu e deloc așa dacă stăm să comparăm timpul petrecut pe Facebook cu cel petrecut în Cuvânt.

În fiecare zi ne închinăm „pătrățelului albastru” acordându-i prea mult din timpul nostru. Ne-am obișnuit să nu mai căutăm răspunsuri în Scriptură, să nu mai ne mai ghidăm viața după învățăturile biblice ci să dăm scroll pe Timeline. Acolo găsim tot ce avem nevoie. Informație, istorie, prieteni „adevărați”, ajutor la nevoie.

Nu mai căutam încurajări biblice, ne mulțumim cu truismele ieftine inventate de alții. Nu mai căutăm o relație cu Isus Cristos, ne mulțumim cu „prietenii” virtuali pe care nici nu-i cunoaștem și care nu dau doi bani pe noi. Nu mai ne interesează istoria poporului Israel, a ucenicilor sau a lui Isus, e ok dacă am dat LIKE și FOLLOW la pagina Suleyman Magnificul.

Îmi aduc aminte cu plăcere de vremurile când aveam acces la internet „cu porția” și așteptam jumătate de oră la Internet Café să ne vină rândul la un calculator. Îmi aduc aminte că după mica „porție” de internet, nu aveam de ales decât să mergem acasă și să citim. Da, să citim chestia aia cu foi multe care a fost înlocuită cu succes de programe și aplicații.

Cât de sănătoasă poate fi relația cu Cristos dacă acordăm timp suficient aprofundării Scripturii! Câte învățături pline de înțelepciune putem încă găsi într-o Carte veche ce a rezistat milenii! Cât de actuală poate fi această Carte! Și totuși, ne dedicăm timpul în studierea și aprofundarea învățăturilor de tip Timeline.

Odată cu aceste rânduri mă alătur și eu inițiativei liderului nostru de tineret de a lua pauză (post) măcar o zi pe săptămână de la Facebook, și poate așa vom avea ocazia să mai ștergem praful de pe cartea aia groasă cu multe pagini, numită BIBLIA.

Sursă foto: aici

Comments

comments