E iarăși septembrie (pauză de gândire). Școală, teme, colegi, tramvaie, BAC..Nu, nu, scuze, am terminat liceul.

Totuși, ce mai poate însemna septembrie pentru mine?

Da, în primul rând încă o lună de vacanță, bine meritată, având în vedere sistemul nostru complex- să zicem mai frumos- de înscrieri, admiteri și confirmări la facultate. (mai ales pentru un elev mai indecis, cum sunt majoritatea mai nou).

Nu mai ești elev, dar nici student încă și poate septembrie e pentru tine luna în care într-o seară te gândești la amintirile din liceu și dai scroll down probabil până târziu la poze amuzante cu colegii,  iar în altă seară te întrebi ce va fi în continuare, te imaginezi la facultate înconjurat de alți colegi și alți profesori.

Septembrie pentru mine, acum, e ca un drum spre casă de la școală, când ți-ai uitat căștile de muzică în clasă și începi să te gândești și să meditezi asupra mai multor lucruri: începi cu veșnica întrebare „oare ce avem de mâncare acasă?”, apoi la cearta cu colegul care ți-a băut apa, apoi la ce a zis profesorul de filosofie și dintr-o dată realizezi că duci o conversație  foarte profundă și că te gândești la problemele politice ale țarii, ca mai apoi să revii la lucrurile banale, cotidiene: „oare sunt singur acasă? , la cât iese mami de la servici? , câte absențe am la școală?, cum să mă îmbrac deseară în oraș?”.

 -E interesant cum în mintea noastră urcăm uneori pe culmile filosofiei și a problemelor existențiale ca să revenim mereu și mereu la aceleași banalități cotidiene, banalități care se transformă de multe ori în frământări generale.-

Septembrie pentru mine, acum, e o lună a gândurilor și a frământărilor, e un constant drum spre o destinație pe care nu o cunosc încă, dar spre care înaintez, convins că împreună cu Dumnezeu va fi un loc frumos.

Fiecare are “un septembrie” al lui.  Mă întreb dacă i-ai încredințat lui Dumnezeu acea filă albă ce desparte un capitol vechi de un capitol nou, dacă i-ai încredințat lui Dumnezeu acel septembrie al tău.

Sursa foto: aici

 

Comments

comments