Citirea de astăzi: Osea 1-4 Cornilescu sau NTR

„Ascultaţi Cuvântul Domnului, copiii lui Israel! Căci Domnul are o judecată cu locuitorii ţării, pentru că nu este adevăr, nu este îndurare, nu este cunoştinţă de Dumnezeu în ţară” (Osea 4:1).

În ce măsură ajută puterea, dacă ea e folosită greşit? În ce măsură pot eu face binele, dacă eu nu ştiu ceea ce fac?

Acţionăm în baza cunoştinţelor pe care le posedăm, negreşit. Rareori ne aventurăm în zone care nu ne aparţin sau pe care nu le cunoaştem. În acest sens acţionează Cuvântul lui Dumnezeu, precum un felinar pe a noastră cale, o candelă la picioarele noastre. Ne fereşte de păcate şi ne îndreaptă pe calea dreaptă.

Cu toate acestea, e aşa de uşor să ne pierdem când nu trăim în Cuvântul lui Dumnezeu. Căci una singură este calea adevărată, şi ce şanse ai să stai pe ea când te afli în întuneric, în necunoaştere? De multe ori, poate e şi tentant. Necunoscutul e poate mereu ispititor, curios de ceea ce se află mai departe de cortina necunoscutului.

Cu toate acestea, toate au un cost. Fiecare păcat, fiecare neleguire şi fiecare curiozitate au un cost.

„Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă” (Osea 4:6).

Consecinţe vor apărea ca urmare a acţiunilor şi faptelor noastre. Cu cât mai mare păcatul şi neleguirea, cu atât mai grave şi răspândite vor fi consecinţele. Vedem şi în versetul de mai sus ce grave sunt consecinţele lipsei de cunoştinţă. Nu ai cum să acţionezi conform voii Lui dacă tu nu îi cunoşti voia!

Singura cale să eviţi aceasta este prin aprofundarea în Cuvânt, în cunoaşterea Lui şi a voii Sale. Te îndemn astfel, precum îndemnul din versetul 1 al capitolului 4, ascultaţi Cuvântul Domnului, căci doar aşa putem trăi o viaţă după voia Sa!

Comments

comments