Vorbeam zilele trecute cu cineva despre faptul că nu se poate lăuda cu multe (profesional) până la sfârșitul anului. Un om de afaceri, foarte bun, intuitiv, creativ, vizionar și cu toate acestea… n-a reușit să strângă nimic! Cum ce? Bani, pentru extrasezonul afacerii lui. Știți ce-i culmea… faptul că înspre ce ne-a împins comunismul (a strânge) pentru că nu erau atunci de toate în magazine a ajuns acum să se transforme în „da, ce să strâng? Că n-am ce?” Paradoxal, comunismul le-a făcut pe amândouă: a strâns, dar a și risipit – averile oamenilor, câștigate cu atâta muncă… Dar haideți să vă spun despre ce vreau să vă spun! Că bine v-ați gândit că n-am eu chef acum să scriu de comunism, dar am impresia că nici voi n-aveți chef să ascultați!

Ne place să strângem… „pentru mai târziu…”, „las’ că fi-va bun cândva…”, „las’ că nu-i rău să ai…” etc. Și mentalitatea aceasta ne ajută, dar ne și încurca când nu știm unde să o aplicăm. Nu vedeți că tot românul vrea să aibă casa lui, mașina lui, bicicleta lui… toate proprietate personală! Și toate sunt bune până când acestea devin ele însele un scop în sine.

Pentru că dacă te trezești la sfârșitul anului că n-ai reușit să strângi nimic… e trist, dar nu chiar așa grav că poți să mai faci câte ceva, dar ce te faci dacă ajungi la sfârșitul vieții și să-ți dai seama că ai alergat să strângi aici și ai uitat să strângi Acolo! Pentru că, da, ce strângem aici va trece, dar ce ne strângem Acolo are valoare eternă! Și acestea nu sunt vorbe goale, ci adevărul Bibliei.

Ce alergăm să strângem?
Ce alergăm să obținem?
Pentru aici sau pentru Acolo!?

„Nu vă strângeţi comori pe pământ,
unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii;
ci strângeţi-vă comori în cer,
unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură”
–Matei 6:19,20

Comments

comments