Citirea de astăzi: Deuteronom 16-18 Cornilescu sau NTR; Psalmul 42Cornilescu sau NTR

Munca în echipă este eficientă atunci când fiecare membru al echipei își folosește aptitudinile speciale. În mod ideal, punctele forte ale fiecărui membru vor aduce un aport important efortului echipei. În acest fel, membrii compensează punctele slabe ale celorlalți. Aaron a făcut o echipă bună cu Moise. El i-a oferit lui Moise o abilitate căruia acestuia îi lipsea – vorbirea eficientă în public.

Dar, în timp ce Moise avea nevoie de Aaron, la fel avea nevoie și Aaron de Moise. Fără un ghid, Aaron a avut puțină direcție proprie. Nu a existat niciodată vreo îndoială cu privire la cine a fost ales lider și instruit de către Dumnezeu. Flexibilitatea care l-a făcut pe Aaron un bun urmaș, a făcut din el un lider slab. Eșecurile sale majore au fost cauzate de incapacitatea sa de a sta singur. Cedând presiunii publice și construind idolul a fost un bun exemplu al acestei slăbiciuni.

Cei mai mulți dintre noi suntem mai degrabă urmași decât lideri. S-ar putea să fim chiar urmași buni, urmând un lider bun. Dar niciun lider nu este perfect și nu merită loialitatea noastră umană completă. Numai Dumnezeu merită loialitatea noastră completă și ascultare. Trebuie să fim membrii eficienți ai echipei în utilizarea competențelor și abilităților pe care Dumnezeu ni le-a dat. Dar dacă echipa sau liderul merge împotriva Cuvântului lui Dumnezeu, trebuie să fim dispuși să stăm singuri.

Puncte forte și realizări
• Primul mare preot al lui Dumnezeu în Israel
• Comunicator eficient; purtătorul de cuvânt al lui Moise

Puncte slabe și greșeli
• Personalitate pliabilă; a cedat cererilor oamenilor pentru un vițel de aur
• S-a alăturat lui Moise în nesupunere față de poruncile lui Dumnezeu cu privire la stânca dătătoare de apă
• S-a alăturat lui Miriam, sora sa, protestând împotriva lui Moise

Lecții din viața lui
Dumnezeu oferă indivizilor abilități speciale, pe care El le țese împreună pentru folosul Lui
• Chiar abilități care fac dintr-un jucător de echipă, unul bun, uneori, îl pot face, de asemenea, un lider jalnic

Statistici vitale
• Unde: Egipt, pustia Sinai
• Ocupații: preot, secundul lui Moise în conducere
• Rude: Frate: Moise. Soră: Miriam. Fii: Nadab, Abihu, Eleazar și Ithamar.

Versete-cheie
„Atunci, Domnul S-a mâniat pe Moise şi a zis: «Nu-i oare acolo fratele tău Aaron, levitul? Ştiu că el vorbeşte uşor. Iată că el însuşi vine înaintea ta şi, când te va vedea, se va bucura în inima lui… El va vorbi poporului pentru tine, îţi va sluji drept gură, şi tu vei ţine pentru el locul lui Dumnezeu»” (Exod 4:14, 16).

Istoria lui Aaron este spusă în cărțile de Exod până Deuteronom 10:6. De asemnea, este menționat în Evrei 7:11.

Articol tradus din: Life Application Study Bible, Aaron’ Profile

Comments

comments