Dacã nu consideri cã ai o problemã, nu vei considera nici cã ai nevoie de o soluţie/un salvator.

Probabil cã ai un set de reguli pe care vrei sã le ţii. Poate cã eşti un om moral, care se ţine de principiile lui. Poate ai nişte standarde pentru bine şi rãu pe care eşti sigur cã le poţi respecta.

Existã multã dezbatere în legãturã cu ce este bine şi ce este rãu. O carte citatã mult în acest sens este Biblia – acolo sunt multe ‘fã asta’ şi ‘nu fã aia’. Ce nu se spune atât de des, totuşi, este cã deşi în Biblie sunt multe indicaţii cu privire la ce este bine şi ce este rãu, tot acolo scrie cã a te conforma oricât de mult acelor lucruri nu te face mai bun. Mai mult, spune despre om cã de când se naşte, el are ‘statutul’ de pãcãtos, de om ‘rãu‘ şi cã prin puterile lui nu poate sã fie ‘bun‘ înaintea lui Dumnezeu.

Dar, în Biblie nu e vorba doar de noi. Multe versete vorbesc despre cineva foarte diferit, un altfel de om, singurul de felul lui. Singurul om BUN. Nu a avut pãcat, şi totuşi s-a nãscut şi a trãit pe pãmânt.

Din dragoste pentru oameni, Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Sãu sã fie considerat pãcãtos în locul fiecãrui om care care crede în El.

Cât timp trãim pe pãmânt, firea pãmânteascã – pãcatul, fapta ‘rea‘ – trãieşte şi ea în noi, dar nu ca ceva ce nu poate fi învins. Problema rãmâne, dar acum are un salvator. Un creştin nu trebuie sã ‘uite’ nici de problemã, nici de salvator !

 

 

Sursa foto aici

Comments

comments