„Copilăria e o stare fără vârstă, ea ține de infinit, este singura felie care topește întregul univers înconjurător…” (Petre Sălcudeanu)

Ea este perioada în care viața apare în nuanțe de roz, în care suntem înconjurați de prinți și prințese sau super-eroi, în care fiecare floare sau cățel este prietenul nostru, în care iertăm ușor, greșim cu naivitate și iubim cu inocență. Acelea sunt clipele pe care nu le vom uita niciodata în viață deoarece ne oferă amintiri care, chiar dacă atunci poate ne-au adus lacrimi în ochi, acum le privim cu afecțiune.

Dumnezeu ne-a iubit atât de mult încât ne-a dăruit copilăria. Un cadou așa de frumos pe care de multe ori uităm să-l prețuim îndeajuns când îl vedem în copiii de lângă noi, mărturii vii ale bunătății Tatălui nostru din ceruri. De prea multe ori, orgoliul ne împiedică să-I auzim glasul care ne vorbește prin micile guri cu duioșie („Tu ai scos laude din gura pruncilor”-Matei 21:15-16) și nu de puține ori uităm să fim ca și ei: să fim fericiți fără motiv, să dăruim fără să așteptăm nimic în schimb, să visăm știind că nimic nu este imposibil… („Adevărat vă spun că, dacă nu vă veți întoarce la Dumnezeu și nu vă veți face ca niște copilași, cu niciun chip nu veți intra în Împărăția Cerurilor”- Matei 18:3)

Interesant… Isus zice să fim ca niște copilași… De ce oare? I-ați cerut vreodată unui copil să-și descrie părinții? Știți ce răspuns ar avea? „Oooo, tati și mami? Ei sunt eroul și eroina mea. Sunt cei mai puternici. Ei pot orice. Ei mă iubesc cel mai mult și mă protejează, orice s-ar întâmpla rău.” Un răspuns care ne dă de gândit… Oare  avem și noi același răspuns când ne întreabă cineva cum este Tatăl nostru? Sau dacă îl avem, îl credem cu adevărat? Este Tata eroul tău? Crezi Tu că El poate orice? Crezi că tu ești cel mai prețios în ochii Lui și că te iubește orice-ar fi?

„Copilăria este inima tuturor vârstelor” (Lucian Blaga). Nu lăsa copilăria să-ți plece din inimă și să devii dur, posomorât, nemulțumit. Regăsește-ți copilăria în Dumnezeu, Tatăl tău!

Fii un om matur, dar cu o inimă de copil. Este alegerea ta! O inimă care iartă ușor, iubește mult, privește viața cu bucurie și care, mai presus decât orice, își iubește Tatăl fără rezerve.

Autor: Abigail Dan

Sursă: aici

Comments

comments